Apple

Tips for den digitale hverdagen, apps man må ha når man er på farta.

Posted On May 6, 2012 at 11:55 am by / No Comments

Hverdagen er hektisk, ofte svært hektisk. Kravene fra miljøet, arbeidsgivereog venner er også høyere enn noen gang. Man skal alltid være tilgjengelig og opplyse om hva man mener, foretar seg og hva man planlegger.

Vi har fått alle typer hjelpemidler vi kan benytte, de digitale sosiale mediene er blitt en integrert del av hverdagen vår. Her vil jeg dele mine tips og erfaringer for hvordan jeg forsøker å styre min digitale hverdag.De sosiale medienesom Facebook, Twitter, YouTube etc. trenger neppe noen form for forklaring eller utdyping lenger. Vi lærer oss fortsatt hvordan vi skal benytte disse, og spesielt hvordan vi skal oppføre oss og hvordan vi blir oppfattet. Utfordringen her er nå først og fremst om oppførsel og at det vi legger ut blir synlig for all fremtid, glemsel er ut.

Istedet fokuserer jeg her på hva vi gjør for å lette hverdagen, tilgjengeliggjøre og sikre data og informasjon vi trenger å ha med oss. Her er hva jeg gjør og delvis har blitt avhengig av:

Først tenker jeg på å sikre at ikke informasjon kommer på avveie. Hvis det er en PC eller Mac så legger jeg på DNS tjeneste (les blog innlegget mitt om DNS her) og vurderer anti virus/spyware/trojaner (les blog om Mac sikkerhet her).

Er det en smarttelefon eller nettbrett tenker jeg over hvor jeg henter ned applikasjonene ifra. For iPhone og iPad er dette enkelt og alle applikasjonene der er testet og godkjent av Apple.

For nye Windows Phone 7.5 er det nesten like godt, det er en sjekk som er gjort av Microsoft men jeg liker ikke at man ikke kan skru av typer innhold og at det finnes mye som er , men dette kommer i opprydding i revisjoner av Windows Phone Marketplace, bekreftelsen på dette kan man lese her.

Android er vanskeligere, Google virker ikke som å ha en god strategi for innholdssjekk etc., og man leser stadig om apps som “stjeler” informasjon, eksempler her og her. Men om man kan benytte Amazon sin appstore for eksempel, dette virker mye mere ordnet, problemet er at denne ikke er tilgjengelig utenfor USA ennå. Sammtidig så er noe av “sjelen” til Android at det ikke skal være for mye kontroll, så det ligger i naturen til OS at det er mer åpent, men det legger også større krav til brukernes aktsomhet og kunnskaper.

Det viktige når jeg vurderer nye tjenester er at de er tilgjengelig på de ulike enhetene jeg benytter. Under er min liste over må-ha tjenester og apps:

Sette opp DNS tjeneste (Norton ConnectSafe) og antivirus på Windows (Microsoft Security Essentials) og Mac (Sophos for Mac).

 1. Dropbox, dette er nok det første jeg legger på alle typer enheter. Det finnes mange lignende tjenester etter hvert, men jeg ha benyttet Dropbox så lenge og funksjonene de legger inn for hver type enhet er fantastisk. (Dropbox er ikke tilgjengelig for Windows Phone 7.5 ennå)
 2. 1Password, dette er den andre applikasjonen jeg legger til. Den er helt fantastisk, den inneholder alle mine genererte pålogginger, lisenssertifikater, bank, lister, adresser etc. (1Password er ikke tilgjengelig for Windows Phone 7.5 ennå)
 3. Wimp, etter min mening den beste strømmetjenesten for musikk og den fungerer på alt. De har gode spillelister fra egen redaksjon etc.
 4. Plex, Når man har ett mediesenter satt opp allerede så er dette helt fantastisk, og med myPlex når man Plex biblioteket sitt uansett hvor man skulle være så lenge man har internett.
 5. Caffeine (kun Mac) er en genial liten app som ved ett klikk skrur strømsparing, skjermsparere etc. av og på. Fantastisk ved presentasjoner og møter.
 6. Skype, trenger vel neppe noen forklaring. Og den er eksepsjonelt bra på mobile enheter også, spesielt iPad versjonen er jeg blitt glad i.
 7. SoundSource (kun Mac), er en helt fantastisk lydkontroll som gjør det enkelt å styre høytalere, mikrofoner etc.
 8. Finn.no (iPad og iPhone) er en svært god app for å legge opp annonser på Finn.no.
 9. Budstikka, lokalavisen for Asker og Bærum, her finnes det etter hvert mange gode lokalaviser som Nordlys etc. tilgjengelig for ulike systemer. Jeg elsker lokalnyheter :-)
 10. i-nigma (Takk til Natali som viste meg hvilke av QR leserne som var best) som jeg tror er en av de beste og raskeste QR leserne som finnes.
 11. Trafikanten (android) er fantastisk. Jeg savner kun en funksjon, og det er å kunne se alle stoppene på en rute. Men sanntidsinformasjonen, lokaliseringen og hastigheten er veldig god. Les mere på labs.trafikanten.
 12. VG TV Guide er uten sidestykke. VG sine apps er alle av svært høy kvalitet og funksjonalitet.

Det var 12 godbiter som enhver digital nomade bør vurdere. Kos dere.

– Tobias

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *