Film

Mediasenter (del 3): Hvordan konvertere filmer og musikk til bruk i mediasenteret?

Posted On May 6, 2012 at 8:56 pm by / No Comments

Før vi setter igang med selve oppsettet av mediasenteret så trenger vi noen filmer, tv serier og noe musikk å starte med.

Vi starter med Musikk, det du allerede har i f.eks. itunes er klart, med mindre det har en kopibeskyttelse på filene. Musikk du har på CD plater må legges inn i eksempelvis itunes eller den applikasjonen du bruker til musikk. Har du Mac eller PC sett itunes til å automatisk kopiere inn musikken og mate ut CD platen igjen, da går det raskt og innleggelsen kan stå å gå i bakgrunnen.

Så går vi over til filmer. For DVD filmer anbefaler jeg gratisprogrammet HandBrake, det gjør det enkelt å konvertere filmene fra DVD plater klare til å legge inn i mediasenteret ditt og den er tilgjengelig for OS X, Windows og klar for flere Linux distribusjoner som bl.a. både Ubuntu og Redhat. Bruk standardinstillingene, evt. legg pass-through på lyden slik at du får full surround, og legg filmene i en mappe som heter f.eks. Filmer.

TV serier er omtrent samme prosedyre, men her er det gjerne mange episoder på en DVD plate. Lag en mappe som heter TVSerier og under denne lag en mappe som heter det samme som TVSerien, eksempelvis House, under denne lager du en mappe etter sesongen i TV serien, eksempelvis Season 04. Selve episodefilene legger du til sesong og episode i starten eller slutten av filnavnet, eksempelvis hvis du legger til House, Sesong 4, Episode 5 så kaller du filen house s04e05 – The Cool Episode.mp4. Se under hvordan dette kan se ut:

Når du har noen musikkfiler, filmer og TV serier på plass så kan vi gå videre.

Hvis du også har en del Blu-Ray filmer og kanskje også BluRay 3D filmer du ønsker å legge over så kan jeg anbefale en applikasjon som heter MakeMKV, denne finnes til OS X, Windows og Linux. Den er gratis for DVD bruk men har en registreringskostnad for bruk på BluRay og BluRay 3D filmer. Denne gjør ikke om noe på filmene med unntak at den legger de språk etc. uberørt over i en MKV fil, legg disse over i Filmer mappen.

Størrelsen på filmene blir ca 1GB for en normal DVD film og fra 15 til 30GB for en BluRay film og 30 til 50GB for en BluRay 3D film.

Da har vi utstyr og programmvaren og i dette steget, det viktigste, selve media filene som vi skal legge inn i mediasenteret klart.

Lykke til med overføring.

 

– Tobias

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *