Apple

Avanserte verktøy for Mac (Oppdatert 2012-05-19)

Posted On May 19, 2012 at 10:02 am by / No Comments

Om du liker å grave litt dypere, fikse og vite hvordan ting fungerer så trenger du gode verktøy i tilegg til kunnskap. Kunnskap bygges ved å spørre og grave og da trenger man også gode verktøy.

Her er min list over avanserte verktøy jet bruker på Mac OS X, jeg vil oppdatere denne med flere avansetre verktøy:

Xcode (gratis): Selv om man ikke tenker på å lage apps etc. så er Xcode ett fantastisk knippe verktøy om man jobber med Mac. Du får med en editor som du kan benytte på .plist, html, rtf, c ruby etc. alt du kan tenke deg av søkbar informasjon rundt OS X (og iOS) og en fantastisk Diagnistisering som heter Instruments.Så allerede er det mange argumenter for Xcode, og den er gratis.

PathFinder ($40 / NOK 240,-): er en fantastisk avansert Finder, da får man bl.a. Dual Pane browsing som man kjenner fra Norton Commander for DOS eller DiskMaster2 på Amiga, samt et vel av avanserte funksjoner. Her får du ACL editering og andre funksjoner som mangler fra Finder.

– Tobias

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *