Biologi

Generasjon C

Posted On May 9, 2012 at 8:53 pm by / 2 Comments

Design by Michael Chalberg/saltdesign.co.nz

Jeg tilhører selv Generasjon X, men nå som Generasjon C stormer frem føler jeg at jeg henger etter. Det er en fantastisk utvikling og svært spennende å følge, bare det at jeg begynner å bli såpass “gammel” at det er krever en god innsats og konsentrasjon å følge fenomenet.

I det i seg selv er jo interresant. For er det en ting vi sier om de yngre generasjoner er at de har konsentrasjonsvansker grunnet bl.a. alle inntrykk de får fra alle kanter hele tiden. De er koblet opp via diverse sosiale tjenester, de får nyheter fra hele verden hele tiden, det er svært viktig hvordan de oppfører seg absolutt hele tiden. de slipper aldri unna.

Da var det mye enklere når jeg vokste opp som en Generasjon X, det var problematisk å definere hva vi var, for vi var alt, ingenting, håpet og håpløsheten for fremtiden. Skulle jorden gå under med oss osv. Jeg husker ennå mitt forhold til endre generasjoner, og lo høyt når bestemor lurte på om jeg kunne bli syk av disse datavirusene, det måtte jo alle forstå at ikke var mulig. Men idag ser man hvilken påvirkning alt dette har, så kanskje man nå faktisk kan bli fysisk syk av datavirus og angrep. Tenk deg en Generasjon C hvis enhet eller enheter blir infisert eller hacket. De kan miste anseelse, få abstinenser og bli “fryst ut”.

Jeg har jo barn. Jeg er både entusiastisk og litt redd over fremtiden for våre barn. På en side så har de aldri hatt det bedre eller bedre tilrettelagt for mulighetene til å gjøre det man vil. Samtidig så har aldri presset på kunnskap, tilgjengelighet, utdannelse, sosial omgang, merkepress, meningspress, informasjonsmengde og kravet om å være oppkoblet på nærmest alt ikke vert større. Dette gir uante muligheter for individet, men det gir også store utfordringer for de som faller utenfor. Fallhøyden og det å ta seg inn igjen er enorm i forhold til tidligere.

Men uansett så er jeg svært håpefull til fremtiden, vi har aldri før kunnet ta så gode besluttninger, aldri før vært så nære en verden og dette gir uante utfordringer og muligheter.

Tenk den som kunne starte på nytt og vokse opp idag… 😉

Noen gode artikler:

– Tobias

2 thoughts on “Generasjon C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *