Nettverk

Programvaredefinerte nettverk (PDN) eller Software Defined Networking (SDN)

Posted On May 10, 2012 at 11:29 am by / No Comments

Vi er forbi tiden når man var skeptisk til virtualisering på servere etc. Vi er såpass langt nå at det nærmest er uhørt å ikke kjøre virtualisert der man kan. Teknologiene er vel utviklet, stabile og effektivitesfordelene man får er dokumentert på alle mulige metoder.

Det neste steget som nå kommer naturlig er virtualisering av nettverket, som ofte kalles Software Defined Networking. Dette presser seg frem av mange de samme utfordringene som har presset frem virtualisering på servere av ulik karakter. Og vi ser at nettverkene blir mer og mer komplekse og inneholder mer og mer av intelligensen til systemer og at utbruddet av tjenestene som f.eks. tale nå er en nettverkstjeneste i samme nett som alt annet.

Fordelene er åpenbare
og vil bli mer og mer åpenbare fremover ettersom nettverkene og tjenestene blir ennå mer komplekse for ikke å snakke om tidskritiske.

Selv om man ikke stuper inn i ett prosjekt hvor man skal implementere dette meg en gang, så er det viktig at organisasjoner starter tankearbeidet og involverer ulike personer og roller fra organisasjonen. Ettersom mange har gode erfaringer med vitualiseringsprosjekter allerede så kan man trekke på mye av typen tankegang man gjorde i disse prosjekter.

En god innføring i konseptene og tankene får man her: OpenFlow.org

Så tenk på dette og start opp diskusjoner hvordan nettverket skal se ut i fremtiden.

– Tobias

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *