Apple

Hvordan løser jeg passord på alt? Jeg bruker så mye tid på å huske passord over alt!!!

Posted On May 12, 2012 at 10:54 am by / 2 Comments

I vår digitale hverdag så er det temmelig mye å huske på. For ikke å snakke om brukernavn og passord på alt mulig. I tilegg er det viktig å passe på som best som mulig at ikke andre logger seg på tjenestene vi bruker.

En liten sjekk så ser jeg at jeg har 285 ulike brukernavn og passord til ulike nettsteder og tjenester, dette er umulig å huske, gjøre enkelt og sikkert!

Men er det egentlig umulig? Jeg husker nesten ingen av de 285 passordene mine, men sammtidig har jeg aldri problemer med å logge på tjenestene, hvordan er dette mulig? Les videre…Det finnes flere passordtjenester der ute. Det tar litt innsats første gangen hvis man skal gjøre det sikkert, dvs. at man genererer passord for hver enkelt login slik at ingen har like passord. Her følger noen av mine favoritter, men husk, velg én av disse, ikke flere.

Først ut er LastPass den fungerer på alt. Tips hvis du velger denne er å oppgradere til Premium, det koster ca. 70,- pr. år.

Det er superenkelt å komme igang, og når du har gjort det så kommer du ikke til å angre. Passordene med kryptert over alt på alle enheter. Isteden for at jeg skal forklare hvordan så linker jeg til screencast som de har laget som beskriver alt enkelt, sjekk her.

 

Utfordrer er 1Password (NOK 240,-) og det er min favoritt, det kan også være fordi jeg har brukt den så lenge. Den fungerer på nesten alt, for å få fullt utbytte bør du synce passorddatabasen via Dropbox. Her kan du lagre krypterte filer som lisensnøkler osv. også.

For å sette den opp se på linken over og det står godt beskrevet for de ulike enhetene. Har du dropbox så detecter den dette selv og du kan velge å lage databasen der.

 

– Tobias

2 thoughts on “Hvordan løser jeg passord på alt? Jeg bruker så mye tid på å huske passord over alt!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *