Apple

Safari: Briljante utvidelser til Safari

Posted On May 13, 2012 at 5:25 pm by / No Comments

Jeg bruker mange nettlesere, men på OS X er det Safari jeg for tiden liker aller best. Mozilla Firefox har ett helt fantastisk utbud av Add-ons og Extentions, det samme gjelder Google Chrome og utbudet av Extentions. Mens Safari har på en måte akkurat startet med Extensions. Noen gullkorn finnes allerede.

Nå skal jeg vise hvilke tillegg til Safari jeg benytter og har kjærlighet til:1. Det første jeg legger inn er ClickToPlugin (installer…) som blokkerer alle plugins og gir deg flotte firkanter som du kan klikke i der hvor du vil ha f.eks. flash, silverlight, java, shockwave og quicktime. Helt fantastisk er den, den kan også gjøre om en del flash video til HTML5 slik at du kan benytte GPU akselleratoren som er i mange Macer.

2. Nummer to er en Vanity sak. Jeg misliker sterkt Comic Sans og legger straks inn en plugin som heter Comic Sans Be Gone (installer…) så slipper man å se denne på websider mer.

3. Den tredje som installeres er alltid JavaScript Blacklist (installer…) som blokkerer de mest kjente forferdelige javascripts fra f.eks. tynt.com som hindrer deg i å kopiere tekst fra websider.

4. Så kommer en som gir deg omnibar, dvs. felles søk og adressefelt på toppen som heter OmniBar (installer…) og enkelt mulighet til å søke andre steder med bare en bokstav foran søket ditt som:

* ‘?’ is your Default Search Engine
* ‘y’, ‘ya’ is ‘Yandex’
* ‘g’ is ‘Google’
* ‘!’, ‘y!’ is ‘Yahoo!’
* ‘b’ is ‘Bing’
* ‘d’, ‘dd’ is ‘DuckDuckGo’
* ‘wa’ is ‘WolframAlpha’
* ‘f’, ‘fb’ is ‘Facebook’
* ‘w’, ‘wp’, ‘wi’ is ‘Wikipedia’

Genialt :-)

5. Ultimate Status Bar (installer…) går så inn slik at man får en enkel statusbar under som kommer inn når du holder musepekeren over en link, viser dokumenttyper og ekspanderer forkortede linker.

6. Sist men ikke minst er den mest komplekse som krever innsats, så er du innsatsallergisk så skip denne. Den heter Ghostery (installer…). Den blokkerer mye ulikt, du kan stille det inn med unntak på hver enkelt webside etc. Men den krever en liten innsats så den ikke blir irriterende.

– Tobias

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *