Apple

SSD er det verdt det?

Posted On May 28, 2012 at 8:50 pm by / No Comments

Ja, det er verdt hver krone. Usikker? fortsett å lese og bli overbevist, og litt fattigere i kr men rikere i tid!

Jeg tror ikke mekaniske disker er døde ennå, ennå er ikke pris/størrelse grensen nådd og konvergerte SSD/mekaniske er ennå forholdsvis nytt og jeg tror dette har noe for seg, til sammenligning kan vi se på hybridbiler som kan være gode alternativer innenfor det segmentet. Men hvor mye du har nytte av en SSD oppgradering kommer jo an på hva man benytter maskinen til også. Kompilerer man kode, spesielt med mange små deler og mye linker så er fordelene helt åpenbare. Surfer man så er fordelene også åpenbare. Ønsker man lenger batteritid på sin bærbare så er fordelene åpenbare. Men hvis man bruker maskinen sin lite så er kanskje ikke investeringen verdt det. Jobber man med svært store filer så bør man se på hybride løsninger der man har både en SSD og store mekaniske disker. Det som hadde vert spennende å satt opp en test for videoredigering med en SSD som systemdisk og hybriddisker kontra mekaniske disker som redigerings media.

Vi kan se litt på noen tester  i forhold til et vel av tester som følger:

Windows 7:

  • Boot SSD: 7,5 sek kontra mekanisk 7200: 28.8 sekunder. Les mere her.

OS X Lion (10.7):

  • Boot MacBookAIR SSD: 32,5 sek konta mekanisk 4200: 54.4, les mere her.
  • 15-31 minutter ekstra batteritid, les mer her.
  • Hvis man vil ha TRIM og ikke har Apple disk sjekk her.

Linux Ubuntu:

Boot 9.04 SSD 7.83 sek her.

Konklusjon som dere ser: Ja!

– Tobias

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *